Selectează o Pagină
Indiferent de vârsta pe care o ai, copilul care ai fost odată rămâne în tine neschimbat şi îşi cere drepturile. Şi de felul în care creşte copilul tău interior depinde tot restul vieţii tale. Când copilul tău interior este în siguranţă, nici tu nu te mai temi. Când copilul tău nu este îmbufnat, nici tu nu eşti furioasă. Când copilul tău interior este bucuros, şi tu eşti fericită. Şi, mai presus de toate, când îţi eliberezi copilul interior de trecut, şi tu eşti cu adevărat liberă şi trăieşti în prezent.

Fă cunoştinţă cu fetiţa ta interioară, află ce îşi doreşte, ce nu a primit încă şi ar fi fost foarte important pentru ea să primească, oferă-i tot ce îi aduce linişte, siguranţă şi iubire. Alungă-i temerile una câte una, luptă-te cu balaurii pe care îi visează uneori în nopţi întunecate, îmbrăţişeaz-o strâns şi fii una cu ea. Devino un întreg cu fetiţa ta interioară, accept-o şi primeşte-o în viaţa ta. Aşaz-o la loc de cinste ca pe cel mai înţelept sfătuitor pe care ai putea să îl întâlneşti vreodată şi fii atentă la semnele pe care ţi le dă.

Pentru că ştiu ce impact a avut in viata mea, îţi propun un exerciţiu care să te ajute să te vindeci de tot ce încă te doare şi care să te aducă în cel mai frumos prezent al vieţii tale.

Caută o poză cu tine din jurul vârstei de 5-6 ani. Indicat ar fi să fie o poză fizică, tipărită pe suport de hârtie, şi nu o poză din telefon sau calculator. Te ajută să poţi ţine poza în mână.

Priveşte poza şi conectează-te cu tine cea de atunci. Priveşte pe rând chipul tău din poză, apoi fiecare parte a corpului tău. Strânge poza în braţe şi simte-i mirosul. Coboară adânc în tine şi dă-ţi întâlnire în profunzimea sufletului tău cu fetiţa care ai fost în poză. Nu vă vede nimeni şi sunteţi doar voi două acolo. Priveşte-o şi apropie-te cât mai mult de ea până când ajunge chiar în faţa ta. Zâmbeşte-i şi salut-o. Întreab-o ce mai face, cum se simte şi spune-i că ţi-a fost dor de ea. Dar că ai venit să o iei acasă şi să nu o mai laşi să fie singură în întunericul din tine. Întinde-i mâna şi ia-o în braţe. Ţine-o strâns şi simte-i mirosul. Ascultă-i inima cum bate şi respiră odată cu respiraţia ei. Apoi, cu fetiţa în braţe, întreab-o pe ea:

Ce îţi doreşti?

De ce anume ai nevoie?

Ce îţi lipseşte?

Ce pot să îţi ofer eu începând chiar din acest moment încât să fii fericită?

Ce este important acum pentru tine?

Ce mesaj ai pentru mine?

Fii atentă la expresia fetiţei, observă-i tonul vocii, cuvintele pe care le foloseşte şi felul în care pare că se simte. Oferă-i răspunsurile la toate întrebările, fă pace cu ea şi oferă-i iubire necondiţionat. Promite-i că n-o s-o mai părăseşti niciodată şi că locul tău va fi mereu lângă ea. În încheiere, deschide ochii şi simte cum te-ai eliberat de tot ce îţi era povară. Cum toate s-au rezolvat şi acum eşti liberă să trăieşti în prezent o viaţă cu tine, doar pentru tine.

Eu cred in tine! Este timpul sa crezi si tu in tine si sa incepi sa te iubesti si pe tine!

Prietena ta,

Monica.

PS: Daca te regasesti in randurile scrise de mine si simti ca iti fac bine vorbele mele, aici sunt cartile care imi poarta semnatura si care este posibil sa te ajute sa ajungi macar cu un pas mai aproape de tine:

Pachet „Iubeste si iubeste-te”: https://bookzone.ro/produs/pachet-monica-mihai-3-carti/

Pachet „Invata sa te iubesti”: https://bookzone.ro/produs/pachet-invata-sa-te-iubesti/

Pachet „Iubeste si traieste frumos”: https://bookzone.ro/produs/pachet-iubeste-si-traieste-frumos/

 

Facebook Comments