Selectează o Pagină

Draga, Femeie!

Stabileşte-ţi standarde potrivite!

Bărbatul respectă regulile femeii pe care o iubeşte. Cu cât femeia are standarde şi le comunică şi bărbatului ei, cu atât ea este o femeie pe care el şi-o doreşte şi o va cuceri. Bărbatului îi place să muncească şi nu este necesar să scurtezi tu distanţa dintre voi şi să fii tu cea care iniţiază acţiunile în locul lui. Tu te poţi limita doar la a crea spaţiul potrivit în care el să se simtă confortabil să acţioneze. Cu cât un bărbat munceşte mai mult „să obţină” o relaţie cu tine, cu atât valoarea ta creşte în ochii lui. Însă noi, ca femei, nu de puţine ori, atunci când suntem atât de entuziasmate de un bărbat, nu ştim cum să îi arătăm cât de mult înseamnă el pentru noi. Şi cu cât arătăm mai mult (facem mai mult în locul lui), cu atât el se îndepărtează şi nu înţelegem ce am făcut greşit. Intenţia noastră a fost pur din iubire pentru el, iar rezultatul exact pe dos decât ne-am fi aşteptat. Ca femeie, tot ce ai de făcut este să fii relaxată şi cu atenţia în propria ta viaţă.

Atunci când îţi muţi atenţia de pe propria persoană asupra lui şi toată viaţa începe să se învârtă în jurul lui, ce crezi că se întâmplă, de fapt? Pe de o parte, tu consideri că este o dovadă de maximă iubire ca întreaga ta viaţă să fie aliniată în funcţie de el. Cum ajunge mesajul la el? „Femeia asta vrea să mă acapareze, este dependentă de mine.” Bărbaţilor nu le plac femeile care au nevoie de ei, care sunt dependente emoţional de ei, ci din contră. El vrea să simtă că îl doreşti, să îţi facă pe plac, să se simtă util, tu fiind, în tot acest timp, o fiinţă de sine stătătoare. El vrea să aducă un plus în viaţa ta, să fie mai mult decât ai deja, şi nu piesa lipsă fără de care tu nu poţi funcţiona.

Cu cât mai independentă emoţional eşti de un bărbat, cu atât mai valoroasă şi mai interesantă te percepe. Acum nu îţi recomand să faci pe independenta, să joci un rol. Atunci când se relaxează lucrurile şi îţi ies la suprafaţă subconştientul şi „programul mental de dependenţă”, bărbatul se simte păcălit şi se îndepărtează. Aşa că mai bine rezolvă-ţi toate aceste dependenţe până ajungi în relaţie sau dacă te afli deja într-una, fă-o chiar şi acum! Nu este prea târziu.

Ce înseamnă să ai standarde? Să îţi respecţi lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine, mai presus de relaţie sau de eventualele reacţii ale bărbatului. Să faci cum este bine şi corect pentru tine. Este de preferat să îţi ştii aceste standarde înainte de a intra într-o relaţie de cuplu şi să le ştie şi el. Dacă te iubeşte, crede-mă că ţi le va respecta pe toate şi te va aprecia. Dacă deja eşti într-o relaţie, de-abia începi să îţi defineşti standardele şi îţi doreşti să continui relaţia, adu aceste standarde pas cu pas şi fă schimbări mici. Vorbeşte cu partenerul tău despre ce simţi şi găsiţi împreună soluţia care vă mulţumeşte pe amândoi. Într-o relaţie, nu ai dreptul să impui nimic cu forţa şi totul trebuie agreat de ambii parteneri. Eu îţi recomand chiar să vă faceţi regulile relaţiei şi pe măsură ce apare o regulă nouă, să o discutaţi şi să vă bucuraţi de beneficiile ei.

Trebuie să mai ştii că femeia adoră discuţiile interminabile, însă bărbatul nu este mare fan al acestui subiect, el este construit să asculte problema (care este recomandat să fie expusă în cuvinte simple şi puţine la număr) şi să găsească soluţia. Acolo unde un bărbat iubeşte şi respectă femeia va găsi întotdeauna soluţii. Crede-mă că nimic nu rămâne nerezolvat! Dacă, totuşi, vezi că între voi rămân probleme, iar el nu ia măsuri, poate ar fi timpul să le iei tu.

Nu te strădui să faci o relaţie să meargă! Nu este doar responsabilitatea ta asta. Relaţia vă include pe amândoi şi este necesar ca fiecare să construiască în dreptul lui. Cu cât tu preiei toată responsabilitatea relaţiei, cu atât îţi modifici şi energia din feminină în cea masculină. E ca şi cum te-ai transforma în bărbat. Ce face el? Fie intră în conflict cu tine pentru că acum sunteţi doi bărbaţi şi el simte concurenţa, fie se îndepărtează direct şi îşi caută o sursă de energie feminină cu care să se încarce.

Păi, şi dacă el nu face nimic pentru relaţie, ce e de făcut? În niciun caz nu te apuci şi faci tu pentru amândoi. Îţi recomand să discuţi deschis cu partenerul tău (respectând indicaţiile de la Comunicare) şi decideţi împreună care este direcţia pe care o veţi urma: împreună sau separat. Asta numai de voi doi depinde şi nu poate şi nu are nimic dreptul să o facă în locul vostru.

În concluzie, oricum ar fi acum viaţa ta (fie eşti singură, fie într-o relaţie ideală, fie într-o relaţie care scârţâie), mută-ţi toată energia pe tine şi devino continuu un partener mai bun. Şi lui lasă-i spaţiu să facă acelaşi lucru. Dezvoltarea personală este ceva ce trebuie să facem individual şi nu există scurtături pentru asta.

Dacă ai avea acum timp pentru 100 de alte lucruri importante în afară de relaţia ta/bărbatul tău, care ar fi acelea? Notează-le şi, în măsura în care ai timp, în fiecare zi alege să faci ceva pentru tine. În felul acesta, îţi creşte valoarea continuu şi crede-mă că o femeie valoroasă nu este atât de uşor de înlocuit. Iar pe bărbat lasă-l să aibă spaţiul lui personal. Este atât de important acest aspect pentru el, încât aş putea să fac o paralelă cu shopping-ul sau cu discuţiile cu prietenele. Bărbatul se încarcă în spaţiul lui personal. Simte nevoia periodic să se retragă, să îşi câştige bătăliile şi să se întoarcă victorios la tine. Lasă-i acest spaţiu, nu te duce mereu către el şi nu îi lua şansa de a se simţi eroul tău. El funcţionează simplu şi este construit să îşi definească cine este, ce face şi cât câştigă. Numai după ce îi sunt clare aceste trei aspecte, bărbatul este cu adevărat pregătit să se implice total în relaţia de cuplu. Pentru asta, el are nevoie ca tu:

să îl sprijini: fă-l să se simtă unic, regele tău, apreciază-l, validează-l, oferă-i recunoaştere, susţine-l, ai încredere în el şi în deciziile lui;

să îi fii fidelă: oferă-i exclusivitate şi fă-l să simtă că este cel mai important bărbat dintre toţi;

să îi/ iti oferi intimitate & conexiune fizică (sex/dragoste): conectează-te cu el şi fii deschisă către tot ce vă încarcă pe amândoi cu iubire şi plăcere.

Bucură-te de tine, de el, de voi şi adu în dreptul tău de relaţie tot ce ai tu mai bun şi mai frumos. Ia-l pe omul tău drag de mână şi ai încredere în el. Uneori, nu ai nevoie de nimic altceva decât să ştii şi să simţi că există o persoană pentru care contezi şi care te aşteaptă să te întorci în fiecare zi acasă. Dacă vă aveţi unul pe altul, toate se construiesc. Toate!

Tu in ce fel de relatie de cuplu esti?

Te incarca relatia ta? Te ajuta sa te dezvolti?

Sau din contra simti ca te epuizeaza si te tine pe loc din evolutia ta?

Observa cum este relatia ta de cuplu si apoi priveste si catre tine. Relatia de cuplu din care faci parte poarta amprenta ta si este definita si de tine. 

Sunt aici!

Prietena ta,

Monica.

Facebook Comments