Selectează o Pagină

Noi, femeile, suntem construite la fel. Şi deşi vieţile noastre iau drumuri diferite, trăim cam aceleaşi drame. Inimile noastre sunt făcute din acelaşi material. Simţim la fel, iubim, suferim, plângem, iertăm, greşim, ne bucurăm, naştem, tot ce atingem se însufleţeşte, alinăm dureri, păstrăm secrete, ne înghiţim lacrimile doar ca să le ştergem pe ale celorlalţi, ne adâncim în noi, ne facem mici doar ca să îi facem pe cei dragi mai mari. Femeile sunt surori toate, sunt zeiţe minunate şi unice şi se împuternicesc una pe cealaltă. Cu cât mai deschisă este inima unei femei faţă de o alta, cu atât iubirea pentru frumos şi pentru viaţă se amplifică.

Nu mai judeca femeile, eşti şi tu femeie!

Dacă nu poţi spune un cuvânt blând, nu spune nimic! Lasă tăcerea să ia locul vorbelor grele care-i mai potrivit să rămână nerostite.

Nu face mai mult rău acolo unde este deja multă durere. O doare destul, încât nu-i nevoie să îi amplifici şi tu durerea.

Nu mai critica, alungă bârfa, judecata, ochii răi, vorbele jignitoare, tonul ridicat. Nu se potrivesc deloc unei femei. Alege să pui în loc blândeţe, înţelegere, empatie, căldură, deschidere, respect, iubire şi admiraţie.

Atunci când în jurul tău întâlneşti o femeie care a reuşit şi pe care o consideri un model pentru tine, apreciaz-o sincer şi atât. Aminteşte-ţi că nu ştii de unde vine şi ce a însemnat viaţa ei până în momentul prezent. Priveşte cu respect şi modelează acele caracteristici pe care le vrei şi tu în viaţa ta. Comunică deschis şi ai să fii uimită cum femeile se deschid cu bucurie, necondiţionat, către alte femei.

Chiar dacă femeia nu este încă mamă, ea creează nu doar copii. Ea naşte proiecte şi pune viaţă acolo unde este atingerea ei. Fiecare femeie este înzestrată cu grijă şi implicare pentru ceilalţi. Hai să ne avem mai mult unele pe altele! Tot ceea ce ai tu special eu poate nu am! Tot ce am eu unic poate nu ai tu! Însă amândouă suntem întregi şi suficiente exact aşa cum suntem şi ne putem admira reciproc.

Femeile sunt construite să împărtăşească, să ofere, să iubească, să strălucească. Devino acea femeie care inspiră şi alte femei prin exemplul personal şi lasă-te, la rândul tău, inspirată de femei care sunt cu un pas înaintea ta pe drumul evoluţiei. Cultivă în tine tot ce poţi mai bun şi mai frumos şi oferă-i şi tu vieţii un cadou. Întoarce-i darul oferit prin cea care eşti şi devii în fiecare zi. Datorită ţie, lumea este în fiecare zi un loc mai bun. Tu contezi! Partea ta de viaţă contribuie la echilibrul acestei lumi. Aşa că alege să îţi aduci contribuţia într-un fel care să te onoreze şi care să te împlinească.

Atunci când vezi în jurul tău o femeie care are nevoie de ajutor, fii acolo şi atât. Stai lângă ea! Doar fii prezentă. Uneori, nu este nici măcar nevoie să spui sau să faci ceva. Ci doar să fii. Femeile se tem de singurătate, pentru că ele sunt delicate şi înfloresc sub protecţia unui bărbat bun. Însă, în lipsa lui, nu-i neapărat necesar ca ea să se ofilească. Dar de multe ori o face doar pentru că rămâne singură în bucata ei de viaţă. Până când învaţă să fie bine şi în echilibru doar cu ea şi să îşi fie suficientă, tu, dacă deja ai reuşit asta, mergi lângă ea, susţine-o şi arată-i că nu este singură. Învaţ-o prin exemplul personal că îţi poţi fi singură o companie plăcută şi ajut-o să îşi vindece inima.

Dacă eşti tu acea femeie rănită, lasă-te ajutată de femei care te iubesc şi care, necondiţionat, îţi sunt alături. Deschide-ţi sufletul către ele şi eliberează-te şi apoi deschide-ţi inima şi către tine în interior. După ce ai făcut curat şi ai eliberat tot ce te durea, pune la loc în sufletul curat tot ce îţi face bine. Oamenii nu sunt răi! Lumea nu vrea să profite de pe urma ta! Tot ce crezi despre ce te înconjoară îşi are sursa în interiorul tău. Curăţă-ţi filtrele prin care te priveşti pe tine şi prin care îi priveşti şi pe ceilalţi. Şi ai să vezi cum încep să se întâmple minuni! De ce? Cum aşa? Nu crezi în minuni? Păi, simpla ta existenţă este un miracol. Şi asta este suficient.

În orice etapă te-ai afla tu acum, fie că eşti o femeie care a reuşit şi care acum este bine, vindecată şi împlinită, fie eşti încă în suferinţă şi simţi că nu ai nicio scăpare, priveşte către alte femei şi conectează-te cu ele.

Fii sprijin şi cere sprijin!

Fii protecţie şi acceptă protecţia!

Fii iubire şi primeşte iubirea!

Ştiai că atunci când faci un bine celuilalt, îţi faci şi ţie şi mai mult bine? Este demonstrat ştiinţific faptul că atunci când facem o faptă bună, în organism se eliberează endomorfine care au capacitatea de a ne relaxa. În plus, faptul că ajuţi o altă persoană te ajută să îţi satisfaci propria nevoie de utilitate – te simţi de folos şi asta te încarcă şi îţi ţine la distanţă gândurile negative. Binele făcut aduce cu el şi dorinţa de a socializa, de a ne integra. Ce îţi propun? Dacă te simţi fără valoare, inutilă, ai gânduri negative şi o stare proastă, ajută pe cineva! În felul tău, aşa cum poţi şi cu ce ai la îndemână. Te vei simţi infinit mai bine! Testează şi nu mă crede pe cuvânt! Şi fă-o cât de des poţi.

Draga mea, privind în urmă către tot ce a insemnat viata mea, am emoţii şi vreau să-ţi mărturisesc că sunt tare mândră de mine si de tine! Îmi imaginez că eşti acum chiar în faţa mea şi te îmbrăţişez. Sincer, de la inimă la inimă, şi îţi zâmbesc cu lacrimi în ochi. Am reuşit amandoua femeie!

Aminteşte-ţi, draga mea, aşa:

 • Nu îţi limita potenţialul şi tot ceea ce poţi deveni! Renunţă la sacrificiul de sine şi alege să-ţi extinzi mereu limitele şi zona de confort. Se numeşte, simplu, autocunoaştere.
 • Dintre vreau şi trebuie, alege-l mai des pe vreau. Cu cât mai multe acţiuni se desfăşoară în jurul dorinţei şi mai puţine în jurul obligaţiilor, cu atât te vei simţi mai liberă şi mai împlinită.
 • Îmbrăţişează schimbarea, schimbă perspectiva din care o priveşti şi semnificaţia pe care i-o dai. Schimbarea înseamnă frumos, bine, mai potrivit. Dacă nu ar fi ea, nu ai renunţa la tot ce e vechi şi nu ai ajunge la locul tău.
 • Dacă ai obiceiuri care nu-ţi plac la tine şi ştii că nu le plac nici celor dragi, atunci renunţă la ele.
 • Fă mereu lucruri noi, experimentează, testează, încearcă şi rămâi flexibilă. Decide tu singură ce este cel mai potrivit pentru tine. Nimeni nu are dreptul să facă asta în locul tău, la fel cum nici tu nu ai dreptul să faci asta în locul altuia!
 • Orice vrei să schimbi sau să îmbunătăţeşti la tine alege să îşi aibă începutul „astăzi”. Nu mâine, nu mai târziu, nu la momentul potrivit. Acum este cel mai potrivit moment. Acum.

 

 • Iartă, iartă, iartă! Iartă-te şi pe tine şi iartă-i pe toţi care te-au rănit. Cere-ţi, la rândul tău, iertare şi vindecă rănile trecutului. A fost destul timp şi pentru plâns, şi pentru suferinţe. E vremea noului, a unui început de care să te bucuri cu tine în centru ca personaj principal.
 • Învaţă din greşelile pe care le-ai făcut. Învaţă din trecutul tău şi păstrează ce este folositor. Uneori să ştii că tu singură îţi eşti cel mai bun profesor. Nimeni nu poate simţi în locul tău şi nici nu există cineva pe lumea asta care să ştie ce este mai bine pentru tine decât ştii tu singură. Devino-ţi propriul mentor după care să te ghidezi.
 • Identifică-ţi punctele forte şi acceptă- te. Bucură-te că sunt ale tale şi amplifică-le cât de mult poţi.
 • Fă cunoştinţă cu punctele slabe şi stai faţă în faţă cu vulnerabilitatea. Vei învăţa de aici cele mai preţioase lecţii dacă îţi faci timp să le asculţi. Nu uita că din slăbiciuni se nasc cele mai mari comori ale tale.
 • Nu te mai compara cu nimeni! Viaţa ta se desfăşoară în ritmul tău, iar a celorlalţi în ritmul lor. Nu există un standard pentru asta. Este bine şi potrivit pentru tine exact aşa cum este.
 • Practică recunoştinţa, stabileşte-ţi intenţii, dorinţe, obiective. Dă-ţi voie să visezi! Visurile nu au limită! Numai mintea ta este cea care poate pune piedici şi te poate sabota.

 • Oferă-i corpului tău tot ce are el nevoie (odihnă, alimentaţie sănătoasă, mişcare) şi recompensează-te cât de des poţi. Ştim amândouă că faci multe lucruri extraordinare, nu mai aştepta să primeşti din afară ce îţi bucură sufletul în interior. Oferă-ţi singură! Acceptă-ţi corpul aşa cum este el.
 • Fii fericită şi îmbrăţişează-ţi viaţa de femeie. A meritat, draga mea! A meritat tot ce ai îndurat până acum! E vremea să fii şi fericită! Tristă ai fost destui ani!
 • Reconectează-te cu natura cât de des poţi şi aşa cum îţi este ţie la îndemână. Joacă-te cu pământul şi conectează-te la energia Mamei Pământ.
 • Practică activităţi care te încarcă de energie (meditează, scrie, cântă, dansează, pictează). Manifestă-ţi energia creatoare ori de câte ori ai ocazia, iar atunci când nu o ai, inventeaz-o.
 • Râzi! De tine, de viaţă, de orice. Râzi, pur şi simplu! Eşti mult mai frumoasă atunci când râzi, să nu uiţi asta.
 • Preţuieşte-te mai mult şi preţuieşte-i şi pe cei dragi! Primeşte complimentele care îţi sunt adresate şi oferă şi tu cât mai multe complimente! De validare, susţinere, acceptare şi iubire avem cu toţii nevoie. Şi mereu se găseşte loc pentru toate acestea. Nu presupune că are cineva un stoc suficient.
 • Înconjoară-te de oameni pozitivi, frumoşi şi fii şi tu pentru ceilalţi un astfel de om.
 • Fii o prietenă de nădejde şi ajută ori de câte ori o poţi face. Primeşte, la rândul tău, ajutorul atunci când te simţi depăşită de situaţie.

 

 • Concentrează-te mai mult pe calităţile oamenilor, pe părţile lor bune, şi nu pe ceea ce crezi tu că le lipseşte. Şi tu ai minusurile tale. Şi fiecare le are pe ale lui. Însă asta ne face să fim speciali, unici şi să ne completăm imprefecţ
 • Comunică deschis şi nu te mai închide în tine. Prin discuţii deschise, de la inimă la inimă, toate se aşază uşor şi potrivit pentru toată lumea. Omul din faţa ta nu îţi este inamic şi nici tu nu eşti o victimă sau un călău. Comunicarea presupune echilibru, negociere şi cooperare.
 • Alege cu atenţie cuvintele pe care le rosteşti şi nu apela la primele care îţi vin la îndemână atunci când eşti furioasă. Tot ce vrei atunci este doar să îţi verşi supărarea în afară pe omul care se nimereşte să fie în faţa ta. Este mai indicat să recunoşti că eşti furioasă şi atât.
 • Contribuie în relaţia ta de cuplu cu ceea ce o ajută să devină mai puternică, mai stabilă, mai plină de iubire. Nu lua permament din relaţie fără să pui ceva în schimb acolo. Bun de fiecare dată! Nu doar pentru tine, ci pentru amândoi.
 • Descoperă-ţi valorile şi respectă-le în toate domeniile vieţii tale!
 • Ascultă-ţi inima, intuiţia şi pune la îndoială gândurile. Verifică mereu dacă sunt adevărate sau sunt produsul imaginaţiei minţii tale.
 • Fă un obicei din a-ţi pune multe întrebări. Uneori, o întrebare bine pusă valorează mult mai mult decât un răspuns venit din reflex. Sapă adânc şi foloseşte-te de întrebări de clarificare. Dacă îţi este greu să îţi priveşti adevărurile în faţă, întreabă-te: ce nu aş vrea să mă întreb acum?
 • Meriţi să fii fericită, eşti suficientă exact aşa cum eşti în acest moment, aşa că rescrie-ţi povestea personală pe care ţi-o tot repeţi zi de zi. Alege să construieşti o poveste pozitivă cu tine fericită.

 

Pune-te pe primul loc şi pe tine fără să mai crezi că asta este egoism şi fără să-i excluzi pe cei dragi. Sunt multe podiumuri, multe jocuri şi multe locuri 1. Dintre toate acestea, şi tu meriţi un prim loc în viaţa ta.

Nu mai aştepta să ţi se îndeplinească toate obiectivele ca să fii fericită, ci începe chiar de acum cu elementele pe care le ai la dispoziţie. Fericirea, la fel ca şi iubirea, este o stare, iar ambele îşi au sursa în interiorul tău.

Mai presus de toate câte am scris mai sus, întoarce-ţi mereu faţa către Dumnezeu. Către Creatorul în care crezi tu şi pe care îl simţi în inima ta. Deschide-te către măreţia Lui ca să te poţi conecta la măreţia din tine. Primeşte Divinitatea în viaţa ta şi cultiv-o aşa cum simţi tu, în felul tău. Relaţia cu Dumnezeu este personală, unică şi specială. Bucură-te de existenţa ei şi simte-te bogată! Pentru că, da, ea este cu adevărat cea mai mare bogăţie!

 

Prietena ta,

Monica.

Facebook Comments